Genesis-elokuva etenee vauhdilla

Genesis-elokuva etenee vauhdilla

Kristillinen elokuva elämän alkuhämäristä rakentuu Jumalan voimasta.

Viime syksynä kerroimme tekeillä olevasta elokuvasta, joka tempaa katsojat keskelle maailman ensimmäisiä päiviä. Sevenfold Films:n ja Creation Todayn yhdessä muutaman muun järjestön kanssa toteuttama elokuva näyttää merkittävän tapahtuman sellaisena, kuin sen Raamattu meille kuvaa. Upean 3D-maailman lisäksi luvassa on luomiseen uskovien tiedemiesten ja puhujien haastatteluja.

Indiegogo-kampanja tuotti satoja tuhansia dollareita

Genesis 3D keräsi itselleen rahallista tukea muun muassa indiegogo.com -sivustolla pidetyllä kampanjalla. Kampanjan oli alun perin määrä kestää Indiegogossa syyskuun 19:nnestä päivästä lokakuun loppuun. Se kuitenkin sai niin paljon lahjoituksia, että sille annettiin kuukauden verran lisäaikaa.

Rahankeruukampanjan ensimmäinen tavoite – 150 000 dollaria – saavutettiin ensimmäisen kuudentoista päivän aikana. Eräs seurakunta teki lahjoituksen, jonka jälkeen päästiinkin kurkottelemaan kohti kolmatta tavoitetta: 300 000 dollaria. Indiegogo-kampanjan aikana päästiin lähelle tätä, mutta ei aivan maaliin asti.

Elämää Indiegogon jälkeen

Kampanjan jälkeen rahankeruu siirrettiin toiselle internetsivulle. Haastattelut käytiin kuvaamassa tammikuussa 2014. Tietotekniikkaan tehtiin lisäyksiä, ja työtä jatkettiin.

Työtehoa tehokoneista

Elokuvatiimin koneiden teho on hyvissä kuoseissa. Kovalevytilaa tiedostojen säilyttämiseen on 100 teratavua. RAM:ia eli ns. käyttömuistia 3D-animaation muuntaminen katsottavaksi elokuvaksi käyttää 3 teratavua. Supertietokoneen tehot ovat käytössä vuorokauden ympäri, ja parempien teknisten resurssien tulokseen voi tutustua Genesis-elokuvatiimin julkaisemalla videolla.

Ei elokuvaa ilman musiikkia

Genesis 3D -elokuva tulee ilmeisesti myös kuulostamaan hyvältä. Elokuvan ääniraidan kanssa on tullut työskentelemään joukko taidokkaita kristittyjä säveltäjiä. Saamme kenties vielä kuulla heidän työstään elokuvan parissa.

Maali saavutettiin jatkoajalla

Genesis-elokuvatiimin kolmas rahoitustavoite, eli 300 000 euroa tuli täyteen noin kuukausi sitten. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tulevat lahjoitukset menisivät hukkaan. Enempi raha voisi esimerkiksi auttaa laajentamaan elokuvan teatterilevitystä.

Kommentti: Mitä merkitystä elokuvalla tulee olemaan

Luomiseen uskovien tiedemiesten tekemä tutkimustyö on alusta asti ollut merkityksellistä lukuisille ihmisille. Joidenkin ihmisten usko on saanut uutta pontta, ja joiltakin ihmisiltä evoluutio-oppiin liittyvien seikkojen selventäminen on murtanut vuosikymmenien naturalistisen aivopesun tuloksen. Monet luomiseen nykyisin uskovat tiedemiehet ovatkin entisiä ateisteja.

Kreationistit ja muut yleisen evoluutioteorian epäilijät ovat kuitenkin jatkuvasti yleisen pilkan ja väheksymisen kohteina. Heitä syytetään aivopesusta, maailman saattamisesta uudelle pimeälle ajalle ja jopa älyllisestä pedofiliasta. Jos akateemisessa maailmassa koko uransa tehneet tutkijat ja kouluttajat saavat osakseen tällaista pilkkaa, niin mitä olettaisimme Luomisoppia kannattavan elokuvan kohtaavan?

Netissä lentää loka

Varmasti pian elokuvan julkaisun jälkeen internettiin (esim. Yuotubeen, yksityisille blogeille ja talkorigins.org-sivustolle) ilmestyy lukuisia vastaväitteitä elokuvan teemoihin. Ennen kaikkea elokuvan tekijöitä tullaan mustamaalaamaan. Genesis 3D -elokuvaa tullaan varmasti sanomaan kalliiksi propagandaksi ja muuksi sellaiseksi.

Jopa monet tunnustavat kristityt, tulevat pitämään elokuvaa moraalisesti arveluttavana! Väittelyä ja molemmin puolista perustelua saatetaan pitää minimivaatimuksena minkään apologian esittämiselle. Jotkut lisäksi pitävät raamatulliseen luomiseen uskomista melkein syntinä.

Voisi helposti ajatella, että yksikään evolutionisti ei vapaaehtoisesti tule katsomaan kyseistä elokuvaa. Elokuvahan vain tahraisi ihmisten mielikuvan kristityistä, vai mitä?

Elokuvien tarkoitus ei ole yleensä nätti

Kyllä: elokuvaa varmasti käytettäisiin ensin aiheettoman pilkan kohteena ja pian kaikkien kristittyjen mustamaalaamiseen. Elokuva ei itsessään olisi kuitenkaan siihen syyllinen.

Jokainen ajatteleva ihminen tietää, että ohjaajat, käsikirjoittajat ja tuottajat haluavat tehdä oman maailmankuvansa mukaisia elokuvia. Yleisesti tiedetään, että useimmat elokuvat yrittävät nimen omaan saada ihmisiä uskomaan: uskomaan kehitykseen, uskomaan ihmiseen ja jopa uskomaan, että tietyllä tavalla ajattelevat ihmiset ovat pahoja. Genesis-elokuva yrittää saada ihmiset ajattelemaan tieteellistä todistusaineistoa myös luomisuskon näkökulmasta.

Mikä on meidän tehtävämme?

Jostain syystä ajattelemme usein, että meidän pitäisi evankelioida valtioita eikä kansoja. Meidän ensisijainen tarkoituksemme ei ole saada maallista mediaa kehumaan kirkon työtä, tai yliopistojen ateistisen valtaeliitin julkilausumia tunnustamaan kristusta. Meidän tarkoituksemme on olla mukana, kun Jumala etsii kadonneita sieluja. Jos Jumala antaa jotakin muuta, se on ekstraa.

Vielä, meidän tehtävämme ei ole tavoittaa sitä paatunutta ateistia, joka uskoo tietävänsä kaiken paremmin, kuin ne hihhulit, vain omista värittyneistä lähtökohdistaan. Vaikka hänenkin aikansa voi kyllä tulla. Meidän tarkoituksemme ja kyseisen elokuvan tarkoitus on puhua niille jotka osaavat ottaa argumentit vastaan, punnita niitä ja kenties esittää rehellisiä lisäkysymyksiä: nille jotka osaavat ajatella, etteivät tiedä, ja ettei postmoderni yhteiskuntamme välttämättä tiedä, sittenkään kaikkea paremmin.

Tässä Genesis 3D, mikäli Jumala suo ja Herran tulo viipyy, onnistuu päästessään levitykseen. Mikä olisikaan parempi tapa kuulla itselleen uudesta näkökannasta, kuin älyyn vetoava elokuva, joka kuitenkin jättää ensimmäisenä mieleen henkeäsalpaavan kokemuksen luonnon – nyt osin kadotetusta – kauneudesta.

Teksti: LassiP
Lähde: Genesismovie.com, Genesis-elokuvan sivut Indiegogossa ja facebook/Genesis 3D
Kuva: Genesis Movie LLC

 

Aiheeseen liittyvää: