Genesis 3D-elokuva: kadotettu paratiisi

Kuva: Genesis-elokuva Aadam ja apatosaurus

Vuosia sitten Nuotta uutisoi sivuillaan kunnianhimoisesta projektista. Yhdysvaltalainen apologeettinen järjestö Creation Today oli päättänyt toteuttaa “ensimmäisen raamatullisen 3D-elokuvan, joka on koskaan tehty Ensimmäisen Mooseksen kirjan tapahtumista”. Nyt, noin puoli vuosikymmentä siitä, kun elokuvan tekeminen aloitettiin, se on viimein valmis.

Kasvien synty kolmantena päivänä

Kasvien muodostuminen 3. päivänä oli yksi harvosta kohdista jotka tehtiin uudelleen paremman tuloksen saavuttamiseksi. Kuva: Genesis Movie

Mitä on luvassa

Genesis: Paradise Lost on tekijöittensä mukaan yhdistelmä asiantuntijahaastatteluja ja upeita 3D-tehosteita, jotka herättävät luomistapahtuman henkiin uudella tavalla. Haastattelut on kuvattu Answers In Genesis -järjestön ylläpitämässä Luomismuseossa, joka sijaitsee Kentuckyssa, Yhdysvalloissa. Niinkutsuttu CGI eli tietokoneen avulla luodut tehosteet veivät leijonanosan tuotantoajasta. Ne myös vaativat elokuvan tekemiseen käytetyltä tietokonefarmilta 3 teratavua käyttömuistia ja yli sata teratavua kovalevytilaa.

Suunta kohti teattereita

Nyt elokuvan tarina on uudessa vaiheessa. Creation today tarvitsee yhä tavallisten kristittyjen taloudellista tukea, mutta nyt tavoitteena on viedä elokuva teattereihin Amerikan Yhdysvalloissa. Teatterilevitystä varten Creation today on tehnyt sopimuksen Fathom Events -nimisen yrityksen kanssa. Fathom Events:n kautta elokuva on mahdollista saada teatterilevitykseen jälleen murto-osalla isojen elokuvayhtiöiden lystiin käyttämästä rahasta, mutta se ei silti ole halpaa hupia.

Aadamin luomisen alkumainingit avaruudesta käsin

Elokuvassa Aadamin luomiseen lisätty valo- ja sääilmiö avaruudesta käsin kuvattuna. Kuva: Genesis movie

Miten suhtautua lahjoittamiseen

Annettaessa mihin tahansa hyväntekeväisyyteen – jopa lähetystyöhön – on hyvä toimia sekä viisaasti, että omasta tahdosta. Ei tule antaa rahoja, joita ei ole. Ei ole edes oikein ottaa velkaa, jotta voisi antaa rahaa Genesis-elokuvan kaltaiseen projektiin. Lisäksi Raamattu sanoo, että Jumala rakastaa iloista antajaa. Se tarkoittaa, ettei tarkoitus ole antaa vain, koska joku käskee, tai koska “niin kunnon kristityt tekevät”. Tarkoitus on tutkia omaa sydäntä ja vastata Jumalan rakkauteen myös rahan suhteen. Uskon, että rakastava Isämme kutsuu meitä seurakunnan tilaisuuksiin, joissa saamme antaa vähästämme ja todistaa: “Sinun omastasi me annamme, Sinun lahjaasi jaamme”.

Lähteet: Genesismovie.com, Creation today

Kuvat: Genesismovie.com

7620, 6818, 7807, 7497