Evankelisten Opiskelijoiden aktio opettaa käytännönläheisestä lähetystyöstä


Jokavuotinen EO:n aktio opetti Milla Latomaalle paljon lähetystyöstä. Itsensä voi tuntea aivan eri tavalla tärkeäksi, kun pääsee palvelemaan ja auttamaan muita konkreettisesti.

Teksti Helga Simola | Kuvat Milla Latomaan albumi & Monicore/Pexels

 

Tänä vuonna Evankelisten Opiskelijoiden aktion kohteena oli Viro, ja Milla Latomaa oli mukana reissulla. Hän on 24-vuotias seurakunnan vapaaehtoistyönä lähetystyötä tekevä opiskelija, joka toimii myös EO:n lähetysvastaavana.
Matkakohteita olivat Tartto ja Keila. Majoitus järjestyi kotimajoituksena ja seurakuntamajoituksena.

”Jumala pitää omistaan huolta”

– Ohjelmaan kuului muun muassa raamattupiiri, nuortenilta, pyhäkoulun järjestäminen, diakoniatyötä ja lomailua. Mieleeni jäi erityisesti diakoniaprojekti, jossa autettiin siivoamaan hamstraajan kotia.

Latomaa kertoo myös, että aktioporukka kutsui ihmisiä kirkkopäiville esimerkiksi jakamalla kaduilla esitteitä ja rukoilemalla heidän puolestaan.
– Yhteistyö, jota tehtiin reissulla ja reissun eteen, oli huikeaa. Yksin se ei olisi ollut samanveroista. Yhdessä olemme niin paljon vahvempia. Matkalla oli upeaa huomata, kuinka erilaisten ihmisten ominaisuudet täydensivät toisiaan ja kaikki toimi hyvin.
Erityisen kiitollinen Milla on esirukouksista, joita rukoiltiin ympäri Suomea. Hän on varma, että Jumala on kuullut rukoukset, sillä kaikki sujui turvallisesti ja hyvin.

– Matkan tärkein opetus oli se, että saimme konkreettisella tavalla kokea, kuinka Jumala pitää omistaan huolta.
Hän kertoo, että Virossa ei opeteta uskontoa koulussa, ja se näkyy nuorissa. Hän kertoo  kohdanneensa matkalla ihmisiä, jotka ihmettelivät, miksi Suomesta asti tultiin tuomaan Jeesuksen sanomaa. Vastaanotto oli hänen mukaansa mukava ja lämmin.

Millan mieleen jäi erityisesti diakoniaprojekti, jossa autettiin siivoamaan hamstraajan kotia.

– Kannustan muitakin osallistumaan vastaaville matkoille.