Evankeliointia ja vainoja


Uutisia sodan ja vainojen keskeltä. Myös pikakatsaus vuodenvaihteen gospeluutisiin.

Koonnut Toni Pakarinen. Kuva: Pro Fide promo

Suomigospelin jättilainen, Pro Fide, täytti 50 vuotta
Suomen gospelkentän pitkäaikaisimman suurnimen juhlavuosi huipentui 4.12 Savoy-teatterissa järjestettyyn juhlakonserttiin, jossa tarjottiin laaja poikkileikkaus suomalaista gospelhistoriaa. Konsertissa julkaistiin myös kirja 50 vuotisen taipaleen eri vaiheista.
www.seurakuntalainen.fi

Lähimmäisenrakkaus puree sodan keskellä
Kirkoista on tullut tärkeitä suojapaikkoja Aleppon taisteluiden jalkoihin jääneille siviileille uskontokunnasta riippumatta. Lukuisat muslimit ovat osallistuneet ja kiinnostuneet kirkkojen toiminnasta haettuaan turvaa sodan kauhuilta.
www.opendoorsusa.org

Kirkkopäivät turussa 19.-21.5.2017
Muutaman vuoden välein järjestettävät Kirkkopäivät rantautuvat tänä vuonna tampereelle. Tämän vuoden ohjelmassa teemoina ovat reformaation merkkivuosi, kirkko turvapaikkana ja rauha.
Musiikkipuolella ohjelmasa mm Juha Tapio, Jukka Leppilampi ja Pekka Simojoki. Tarkempi ohjelma julkaistaan tammikuun aikana.
www.kirkkopäivät.fi

468x60v3

Uusi kristillisen elektronisen musiikin tapahtuma
Turun Logomossa järjestetään 20.5 kirkkopäivien ohessa uusi kristillinen elektronisen musiikin ystäville suunnattu Cloud 2017 -tapahtuma. Siellä esiintymässä on Audile, Valentine, Spark & Shade (Alankomaat) ja Alex Swartz (Viro). Tapahtumasta lisätietoa löytyy osoitteesta www.cloudfestival.fi

Mobiilisovellus pakolaisten avuksi
TWR-järjestön toteuttama Refugee Bridge sovellus tarjoaa pakolaisille radio-ohjelmia joiden on tarkoitus mm. auttaa käsittelemään kotimaassa tai pakomatkalla koettuja traumoja. Sovelluksesta löytyy myös raamatun sanaa ja viihdettä lukuisilla eri kielillä.
www.sansa.fi

Kirkon mainos poistettiin elokuvista Englannissa
Isä meidän -rukous -aiheinen mainos poistettiin useista Ison-Britanian elokuvateattereista, niiden koettua mainoksen liian uskonnollisena. Toimenpide nostatti laajan julkisen keskustelun uskonnonvapauden ja elinkeinonvapauden välisestä tasapainosta. Kirkko haastoi teatteriketjun oikeuteen sopimusrikkomuksesta.
www.cnn.com

Evankelioiva lehtikampanja suomessa
Hyvä Sanoma ry ja Aikamedia ovat käynnistäneet Hyvä Sanoma -lehden miljoonakampanijan tarkoituksenaan 100-vuotiaan suomen kunniaksi levittää evankeliumi miljoonaan suomalaistalouteen Hyvä Sanoma lehden kautta. Lehtikampanijan lisäksi tulossa on evankelioivia tapahtumia ja tempauksia.
www.sansa.fi

Alfa-TV katsojamäärät tuntuvassa nousussa
Kristillinen televisiokanava Alfa-TV:n katsojamäärät ovat kasvaneet tuntuvasti. Katsotuimpia ohjelmia ovat konsertit ja keskusteluohjelmat joita seuraa tavallisesti yli puoli miljoonaa katsojaa. Myös kanavan hengellisten ohjelmien suosio on ollut suurta ja niistä katsotuimpia ovat olleet Mahdollisuus muutokseen -muutostarinat.
www.seurakuntalainen.fi

 

Nousussa ja laskussa

Maailman johtava arabiankielinen kristillinen televisiokanava SAT-7 on kasvattanut muutamassa vuodessa katsojamääräänsä 76 prosenttia. Tällä hetkellä ohjelmia katsoo yli 21 miljoonaa ihmistä Lähi-idässä ja Pohjois-afrikassa.
ww.seurakuntalainen.fi

David Haskelin johtaman tutkimuksen mukaan kasvavissa seurakunnissa uudistetaan jumalanpalvelusta, rukoillaan ja luetaan Raamattua sekä pitäydytään perinteisessä kristillisessä etiikassa taantuvia seurakuntia ahkerammin.
www.theguardian.com

Ruotsin kirkosta erosi vuonna 2016 ennätysmäärä ihmisiä. Lokakuun loppuun mennessä eronneita oli 80 377 kappaletta, mikä on kaikkien aikojen suurin luku. Vuoden vaihteeseen mennessä eronneiden määrä saattaa ylittää sadantuhannen rajapyykin.
www.kyrkanstidning.se

KK:n luku

Koonnut Toni Pakarinen
Arviolta ainakin 1000 muslimia on kääntynyt kristinuskoon Suomeen tultuaan. Kyselyiden perusteella suurimmat syyt ovat kristinuskon tarjoama armo ja anteeksianto sekä suomalainen vapaus valita oma uskonto.
Lähde: One Way Mission -järjestö, Iltalehti

468x60v2