Elokuvat ja paheet

Elokuvat ja paheet

Väkivaltaa, tupakointia, huumeita ja kaikennäköistä, kristillisten arvojen vastaista toimintaa esiintyy monissa elokuvissa, ympäri maailmaa. Miten tällaisen katseleminen vaikuttaa meidän käytökseemme?

20.09.2011 BBC julkaisi artikkelin jossa tuotiin esille todistusaineistoa, jonka mukaan tupakointi elokuvissa edesauttaa nuorten tupakoinnin aloittamista. Artikkelin mukaan eniten elokuvia katsoneita tupakan aloittaneita oli 73% enemmän kuin vähiten elokuvia katsoneita, ja he myös jatkoivat 50% todennäköisemmin.

Elokuvien tuotannossa on tärkeä kysyä; miksi ja miten kuvaamme väkivaltaa, tupakointia, huumeiden käyttöä, irtosuhteita ja muuta epä-moraalista käytöstä? Jos pelätään että ihmiset eivät katsoisi elokuvia ilman näitä kohtauksia, niin eikö se juuri osoita sitä, miten vahva vaikutus niillä on? Median pitäisi tukea, tervettä, ja hyvinvoivaa yhteiskuntaa, eikä tehdä huonosta käytöksestä ihailtavaa. On todella ilahduttavaa kun elokuvan lopussa voi hyvällä omallatunnolla muistella sitä.

Meidän katsojien pitäisi myös kysyä itseltämme; mitä tällaisen sisällön katsominen minussa vaikuttaa? Miksi ruokimme sisintämme tällaisella? Onko se Raamatun ohjeiden mukaista?

”Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat?” (1. Kor. 6:19)