Elämä joka tuhoaa


Miten sinä ajattelit selviytyä kansainvälisellä avaruusasemalla, kun perässäsi verenhimoinen marssilainen, joka ei kaihda keinoja saalistaakseen jokaisen matkustajan?

Teksti Joakim Keuru | Kuvat 2016 CTMG, Inc. All Rights Reserved.

 

Kansainvälisellä avaruusasemalla työskentelee 6 tiedemiestä, jotka vastaanottavat Marssista saapuvan kapselin. Se sisältää näytteitä punaisella planeetalla eläneestä oliosta. Tiedemiehet onnistuvat herättämään eliön henkiin miljoonien vuosien koomasta, mikä on suuri tieteellinen läpimurto.

Avaruusasemalla tapahtuu kuitenkin jotain odottamatonta ja tilanne eskaloituu täysin.

Saavutusta juhlitaan ympäri planeettaa, ja tiedemiehiä juhlitaan sankareina samalla kun he itse avaruusasemalla jatkavat organismin tutkimista. Marsilaiselle annetaan jopa nimi, ja sitä aletaan kutsua Calviniksi.

Avaruusasemalla tapahtuu kuitenkin jotain odottamatonta ja tilanne eskaloituu täysin. Maan ulkopuolisen elämän löytämisen alkuhuuma muuttuu puhtaaksi kauhun tunteeksi, kun nopeasti kehittyvä elämänmuoto alkaa teurastamaan yksitellen avaruusaseman tiedemiehiä. Kummallakin osapuolella syttyy selviytymisvaisto, kun taistelu elämästä ja kuolemasta alkaa.

 

Alienit, onkohan niitä?

Oletko koskaan pohtinut, että mahtaako muualtakin avaruudesta löytyä jotain älyllistä elämää? Olemmeko me kaiken keskipiste? Jos muualla päin on elämää, onko se vihamielistä ja verenhimoista? Vai ovatko ‘’alienit’’ ystävällisiä ja rakastavia? Näihin kysymyksiin elokuva Life yrittää antaa vastauksia. Ihmistä on jo kauan kiinnostanut avaruuden tuomat salaisuudet ja maan ulkopuolinen elämä. Tieteen avulla ollaan yritetty viedä asioita siihen suuntaan, että voisimme jonain päivänä todistaa elämää olevan muuallakin kuin Maassa.

Tieteen uskotaan myös tekevän maailmasta paremman paikan.

Tieteen avulla on pystytty todistamaan, että muissa galakseissa on löydetty planeettoja, jotka vaikuttavat ilmastoltaan samankaltaisilta Maahan verrattuna. Elävistä olennoista tai toisella planeetalla asuvista ihmisistä ei ole kuitenkaan mitään varmoja todisteita. Vielä. Ihminen on läpi historian nojannut tieteen saavutuksiin sekä läpimurtoihin ja tieteen uskotaan antavan vastauksen jokaiseen kysymykseen, mikä meitä askarruttaa. Tieteen uskotaan myös tekevän maailmasta paremman paikan.

 

Jumalan sana vs. Tiede

Asia mikä erottaa tieteen selkeästi kristinuskosta on se, että tiede joutuu korjaamaan itseänsä jatkuvasti. Teorioita tulee tieteessä uusia ja vanhaa tietoa joudutaan oikaisemaan. Raamatun sana on sama eilen tänään ja iankaikkisesti. Se on totuus, johon voimme aina luottaa.

Teorioita tulee tieteessä uusia jatkuvasti ja vanhaa tietoa joudutaan oikaisemaan. Raamatun sana on sama eilen tänään ja iankaikkisesti

“Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa” (Matt. 24:35). Raamattu ei suoranaisesti puhu elämästä maan ulkopuolella, vaikka siellä mainitaankin avaruuden henkivallat (Ef. 2:2). “Ennen te elitte niiden vallassa tämän maailman menon mukaan, totellen avaruuden henkivaltojen hallitsijaa, sitä henkeä, joka yhä vaikuttaa tottelemattomissa ihmisissä”.

On totta kuitenkin, että avaruus on todella suuri jonka sisällä on paljon kaikkea ihmeellistä ja kaikkea sellaista mistä Raamattu ei meille kerro. Uskon kuitenkin vahvasti, että jos elämää on muuallakin avaruudessa, sen on pakko olla hyvää. ”Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan” (1 Tim. 4:4).

 

Life

Ohjaaja: Daniel Espinosa

Muita leffoja ohjannut: Safe House, Lapsi 44, Rahalla Saa.

Näyttelijät: Jake Gyllenhall, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Rebecca Ferguson, Olga Dihovichnaya, Ariyon Bakare.