Ei muutosta ilman muutosta


Kaikki me toivomme ajoittain, että elämämme olisi jotenkin erilaista ja parempaa. Haluamme muuttua, mutta voi olla vaikeaa päästää irti entisestä.

Teksti Aino Kemlin
Kuva Erja Kemlin

Vain sormia napauttamalla jos saisin korjattua jotakin, muuttaisin elämässäni useammankin asian. Joihinkin asioihin meillä ei kuitenkaan ehkä ole mahdollisuutta vaikuttaa ja niihin joihin on, muutos ei yleensä aivan silmänräpäyksessä käy. Vaikka kuinka haluaisimme muutosta, joskus sen eteen tehtävä työ tuntuu aivan ylivoimaiselta ja tilanne jää ennalleen.

Vaikka lopputuloksen tietäisi kuinka toivotuksi ja oikeaksi tahansa, matka sinne voi olla vaikea. Itse ainakin huomaan tämän piirteen usein itsessäni. Tylsistyn, kun elämä pyörii samaa rataa päivästä ja viikosta toiseen. Haluan kokeilla uutta ja tehdä asiat eri tavalla kuin aina ennen. Ongelmaksi ilmenee kuitenkin se, ettei minulla ole aikaa, koska joka ikinen ilta olen jo kiinni jossain harrastuksessa. Vaikka yhä haluaisin muuttaa elämäni rutiineja, en halua luopua mistään jo olevasta.

Voimme luottaa siihen, että Jumala vie elämäämme parhaaseen suuntaan, kun vain uskallamme luottaa häneen.

”Minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen”, meille luvataan Raamatussa. Elämäni suurin muutos oli vuosi sitten muutto toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Olin rukoillut asian puolesta paljon ja lähtiessäni olin täysin varma, että tänne Jumala haluaa minun menevän. Olen yhä samaa mieltä, vaikkei muutos ole ollutkaan ihan pieni ja helpoinkaan. Yhtäkkiä elämässäni muuttui lähes kaikki, joka oli ollut jokapäiväistä arkea. Voimme luottaa siihen, että Jumala vie elämäämme parhaaseen suuntaan, kun vain uskallamme luottaa häneen. Kun uskallamme kohdata muutoksen ja päästää irti, vasta silloin elämässämme voi todella tapahtua muutosta.

Elävää sanaa elämään

Raamattu Kannesta Kanteen on kätevä tapa kuunnella opetuksia Raamatusta missä ja milloin vain. Sovelluksessa kuunnelmat on luokiteltu Raamatun kirjojen mukaan, joista jokaisesta löytyy useampi opetus. Sovelluksen on kehittänyt Medialähetys Sanansaattajat ja Raamattua opettaa mediapastori Jukka Norvanto. Sovelluksen saa ladattua Google Playsta, App Storesta sekä Microsoft Storesta.

Pihamme vakkarivieraisiin kuuluu harakkakansa. Yksi parven sitkeistä sisseistä tönötti pitkän tovin kaatosateessa kannon nokassa.
– Maalta kotoisin, unelmien elämä

Kun otan siveltimen käteen, en muista mitään muuta hallitsen koko kuvaa ja aurinko koskee mun kasvoja.
– Ihme että hengitän, aamunkoitossa

Saan turvata kaikessa ahdingossa ja surussa rakastavaan Isään, joka pitää kaikesta huolta eikä hylkää koskaan.
– Heidin mietteitä johdatuksen voimalla

Ylipäätään, että tylsät, tutut asiat voi tehdä muutoinkin kuin tylsästi ja tutulla tavalla. Ja ettei mikään itseisarvoisesti ole tylsää.
– Jasminslife

Aiheeseen liittyvää: