Rukousaiheita ympäri maailmaa

Rukousaiheita ympäri maailmaa

Kristityt ympäri maailmaa ovat ahtaalla ja esirukouksen tarpeessa. Tässä muutamia aiheita rukoiltavaksi.

Burma: Rukoilemme kachin-kansan puolesta, että he saisivat elää rauhan vallitessa, Psalmin 10:12 mukaisesti: ”Riennä avuksi, Herra! Jumala, kohota kätesi! Älä unohda avuttomia!” Rukoilemme että kansainvälinen yhteisö löytäisi tapoja vaikuttaa Burman hallitukseen, jotta hyökkäykset kachin-kansaa kohtaan päättyisivät. Vahvista, lohduta ja eheytä siellä olevia, kärsiviä siskojamme ja veljiämme.

Lähteet: http://rlprayerbulletin.blogspot.com, www.assistnews.net

Valko-Venäjä: Rukoilemme tämän maan uskovien puolesta, jossa uskonnolliset järjestöt joutuvat elämään viranomaisten epävirallisten sääntöjen ja pykälien ympäröimänä. Antakoon Herra seurakunnille viisautta, kun valtio tarkkaan kontrolloi ihmisiä jotka kokoontuvat hyödyntämään uskonnonvapauttaan, joka pakottaa monet vaikuttamaan kaikessa hiljaisuudessa. Kiitämme Jumalaa viranomaisten pienemmästä halusta rajoittaa uskonnonvapautta – pelosta poliittisen opposition kasvamisesta. Rukoilemme myös, että Jumala vaikuttaisi ulkomaalaisten tarkkaan kontrolloimiseen (esimerkiksi katolilaisten pappien), sekä KGB:n salaisen poliisin ja uskonnollisten asioiden virkamiesten verkostoon. Rukoilemme vielä maassa olevien uskonnonvapausvankien puolesta.

Lähde: www.forum18.org

Eritrea: Rukoilemme niiden yli 20 kristityn puolesta jotka tammikuun aikana ovat pidätetty Eritrean pääkaupungissa Asmarassa. Raporttien mukaan viranomaiset ovat kohdistaneet voimansa eri seurakuntayhteisöjen johtajiin, esimerkiksi Full Gospel Churchin ja Mesret Kristosin (mennoniittoja) johtajiin. Kaikki vangittiin kodeissaan, mikä viittaa siihen, että kyseessä oli suunniteltu kampanja. Tässä Itä-Afrikan valtiossa poliittinen epävarmuus on yltynyt viime aikoina. Eritrea on vuoden 1993 itsenäisyytensä jälkeen ollut yksipuolueinen valtio ja presidentti Isaias Aferwekin johtajuutta on leimannut sorto. Rukoilemme, että Jumalan rauha ja varjelus saisi levätä hänen kansan yllään Eritreassa ja etenkin Asmarassa. Rukoilemme myös, että uskovat saisivat tulla yhä lähemmäksi Jumalaa saadakseen häneltä viisautta ja johdatusta. Rukoilemme läpilyöntiä kamppailussa laajemman uskonnonvapauden puolesta maassa, jossa vapaaseurakuntiin kuuluvat kristityt useimmiten leimataan hallintokriitikoiksi ja kansallisen turvallisuuden uhkiksi.

Lähde: www.releaseinternational.org

Artikkelin lähde: Marttyyrikirkon ystävät