Brightline on välittämässä hyviä uutisia


Brightline on brittiläinen, indie-pop-henkinen gospelyhtye, joka on tulossa tekemään ensiesiintymisensä Suomessa tämän vuoden Maata Näkyvissä -festareille. Bändin missio on välittää viestiä toivosta.

Teksti Ada Ylönen, Kuva Brightlinen promo

Energinen, hauska ja intohimoinen. Näillä kolmella adjektiivilla viisihenkinen Brightline kuvailisi bändiään. Indie-pop-tyylistä musiikkia tekevä brittiläisyhtye on tulossa kiitollisena esiintymään Maata Näkyvissä -festareille ensimmäistä kertaa ikinä.

Bändin musiikki luottaa elektromausteisiin ja hyvän mielen gospeliin. Brightlinella on selkeä näky siitä, miksi musiikkia tehdään.

– Haluamme, että ihmiset tietäisivät, kuka Jeesus on. Meillä on hyviä uutisia välitettävänä. Maailma, jossa elämme ei tarjoa aina kauheasti toivoa. Some luo paineita, ympäriltä kuuluu huonoja uutisia, mutta myrskyn keskellä on toivoa. Ja toivolla on nimi – se ei ole vain jonkinlaisen positiivisen asenteen ylläpitämistä. Se nimi on Jeesus, he kuvailevat.

– Teemme paljon keikkaa yläkouluissa puhumassa identiteetistä ja toivosta. Olemme todella innoissamme, kun saamme tulla Maata Näkyvissä -festareille.

“Toivo ei ole vain jonkinlaisen positiivisen asenteen ylläpitämistä. Toivolla on nimi: Jeesus.”

 

Social Beingzin jalanjäljissä

Brightline on perustettu kuusi vuotta sitten, syksyllä 2013. Yhtyeen jäsenet tapasivat Message Academy -nimisessä evankelioimiskoulutuksessa. Nuoria aikuisia yhdisti luovuus ja musiikki, ja koulutuksen vetäjät vinkkasivat heille, että heidän kannattaisi perustaa bändi. Social Beingz on ponnistanut samaisesta akatemiasta, joten Brightline seurasi omanlaisensa musiikkityylin kanssa ikään kuin heidän jalanjälkiään.

Bändin jäsenet viettivät 10 kuukautta oppien kommunikointia ja kertomaan Jeesuksesta. Nuorten kohtaaminen oli bändin mukaan yksi koulutuksen parhaista anneista.

– Meillä oli myös mahdollisuus nähdä LZ7:n ja Social Beingzin työtä käytännössä ja oppia heitä, Brightlinen jäsenet kiittävät.

Aiemmin Suomessa vierailleet brittibändit LZ7 ja Social Beingz ovat Brightlinen työtovereita, ja he ovat kertoneet joitain kokemuksiaan Suomen-keikkaan valmistautuvalle bändille. Brightline on kuullut, että suomalaiset “like to party and have a good time”.

– Toivottavasti on lunta, kun tulemme! Siellä on varmaan tosi kylmä. Ja hyvää ruokaa, bändi arvelee. Saa nähdä, mitä britit pitävät salmiakista.

Next level!

Brightlinen kokoonpano on tähän päivään mennessä hieman muuttunut alkuperäisestä. Esimerkiksi laulajan vaihtuessa heillä oli tilaisuus miettiä uudelleen, millaista musiikkia haluavat tehdä. Noissa pohdinnoissa Brightlinelle vahvistui indiesoundi, ja sitä suuntaa kohti he ovat halunneet mennä.

Festareilla yhtye esiintyy heti ensimmäisessä Gatorade Centerin konsertissa “Punainen pallomeri taivasta vasten”, joka alkaa perjantaina illalla kello 18.

– Keikastamme tulee next level! Yleisö tulee tanssimaan koko ajan ensimmäisestä nuotista alkaen, bändin jäsenet maalailevat.

– Paljon energiaa, beatboxaamista, kitara- ja synasooloja. We like to bring the party, joten on hyvä, että olemme ekassa konsertissa!

– Vaikka meillä on keikoilla paljon juhlimista ja hauskoja elementtejä, muistutamme aina syystä, miksi meillä on toivo. Jokaisella laulullamme on tarkoitus, emme tee niitä vain tekemisen vuoksi.

”Muistutamme aina syystä, miksi meillä on toivo.”

 

Toivoa toivottomalle

Mikä on Brightlinen mielestä iloisen hauskanpidon ja rikkinäiseen maailmaan toivon tuomisen suhde?

– Se on hyvä kysymys. Haluamme tehdä lauluja, joihin pystyy samaistumaan. Vaikka pidämme hauskaa, yritämme silti aina myös kohdata yleisön. Ja välittää toivoa jota olemme saaneet.

 

Esimerkeiksi he mainitsevat Crazy-nimisen biisin, jossa puhutaan siitä, että Jumala on luonut meidät jokaisen, eikä meidän tarvitse siksi kokea olevamme ulkopuolisia. Pull Me Through -kappale kertoo bändin kitaristi Lucyn tarinaa vanhempiensa avioliiton aiheuttamasta kriiseilystä.

– Kappale on hyvin rehellinen ja sanoo Jumalalle että hei, tarvitsen sinua.

Brightlinelle festarien tarina on tuttu.

– Nuori mies kuoli, ja festivaali on kasvanut muistotilaisuudesta siihen, mitä se on nyt. Joo, me luettiin tuosta, LZ7 linkkasi meille jutun! Se on tosi kaunista. Maata Näkyvissä on yksi LZ7:n lempipaikoista esiintyä, on tosi hieno mahdollisuus itsekin saada tulla Suomeen esiintymään.

– Ja festarit ovat olleet olemassa 35 vuotta, vau! Toivomme, että tämä ei jää ainoaksi kerraksi, kun vierailemme! bändi intoilee.

Brightline

Manchesteristä kotoisin oleva indie-pop-bändi.

Jäsenet ovat kotoisin viidestä eri maailman kolkasta: Meksikosta, Portugalista, Walesista, Kentistä ja Prestonista.

Spotify: Brightline

Instagram, Facebook ja YouTube: Brightlineband

Kuuntele festareita varten esimerkiksi bändin omat suositukset Crazy ja Pull Me Through, sekä toimittajan valinta Zombie.

 

Kuuntele festariradiota livenä: http://festariradio.airtime.pro