The Bible Project – lähetystyötä miljoonille


Lähetystyö. Useimmille tuosta sanasta tulee ensimmäisenä mieleen kaukaiset maat, joissa ihmisille kerrotaan Jeesuksesta ja hänen rakkaudestaan. Mutta onko lähetystyö vielä näinä päivinäkin sellaista? 

Teksti Jenni Juupaluoma | Kuva Unsplash ja Bible Projectin Youtube-kanava

 

 

Lähetystyötä tehdään edelleenkin niissä kaukaisissa maissa, joissa Jumalaa ja Jeesusta ei vielä tunneta lainkaan, tai joiden kirkot tarvitsevat apua kasvaessaan. Kuitenkin myös jo ennestään kristityissä maissa, kuten täällä kotimaassamme Suomessa, lähetystyö on erittäin tärkeää, sillä maailman muuttuessa sen tarve on koko ajan lisääntynyt ja lisääntyy edelleen. Kristityissäkin maissa on monia ihmisiä, jotka eivät vielä ole löytäneet Jumalaa. Meistä jokainen tarvitsee Jeesusta ja siksi meille onkin annettu kaste- ja lähetyskäsky.

Vuosien vieriessä lähetyskentät ovat laajentuneet laajenemistaan, ja nykyään lähetystyö ulottuukin jo aina nettiin ja sosiaaliseen mediaan saakka. Niiden kautta lähetystyötä on helppo toteuttaa ja ilouutinen Vapahtajastamme saadaan saatettua nopeasti yhä useamman ihmisen korviin.
Yhdysvalloissa sijaitseva voittoa tavoittelematon animaatiostudio The Bible Project on yksi näistä lähetystyöntekijöistä, joka on ottanut netin lähetyskentät haltuunsa. Jo kuuden vuoden ajan se onkin tehnyt oman näköistään lähetystyötä netin syövereissä, maailmanlaajuisesti suositun Youtube-kanavan, The Bible Project, muodossa.

 

Raamattua eri kielillä

 

The Bible Project tuottaa lyhyitä, noin viiden minuutin mittaisia animaatiovideoita Raamatun kirjoista ja eri teemoista. The Bible Projectin mukaan videot ovat käytettävissä ilmaiseksi, jotta ihmiset kaikkialla maailmassa voisivat oppia tuntemaan Raamatun kokonaisuutena pienten, Raamatusta yksittäin nostettujen kohtien sijaan.

The Bible Projectin taidokkaasti ja harkitusti tehdyt animaatiot tekevät videoista mielenkiintoisia ja helppoja seurata. Videoihin on myös saatavilla tekstitys useiksi eri kieliksi, kuten saksaksi, hindiksi tai koreaksi. Osaan videoista on myös saatavilla suomenkielinen tekstitys, ja muiden kanssa voi harjoitella kielitaitoa. Eri kielille käännetyt tekstitykset luovat ihmisille ympäri maailman aivan uudenlaisen mahdollisuuden tutustua Raamattuun, sen kertomuksiin ja henkilöihin sekä Jumalaan.

 

”The Bible Projectin tarkoituksena on opettaa Raamattua kokonaisuutena.”

 

Armoa ja armollisuutta

 

The Bible Project julkaisee keskimäärin kaksi videota kuukaudessa, jotka käsittelevät aina eri Raamatun kohtia ja kertomuksia.

Tämän jutun kirjoitushetkellä viimeisin video, “Grace” (suomeksi “armo”), on ladattu Youtubeen syyskuun lopulla. Kyseinen video käsittelee juurikin tuota otsikon sanaa ja videossa pohditaan animoitujen kuvitusten saattelemana, mitä oikein tarkoittaa, kun sanotaan, että Jumala on armollinen.
Videolla kysymystä pohditaan heprealaisten “armoa” tarkoittavien sanojen kautta ja lopputuloksena voi huomata, kuinka rikas käsite tuo sana oikein on, ja kuinka armollista on saada elää hyvän Jumalamme lapsena, joka rakastaa ja antaa anteliaita lahjoja meille, jotka emme niitä ansaitse.
The Bible Project tekee erittäin tärkeää työtä Jumalan valtakunnan julistamiseksi.

 

 

Rukous:
Rakas taivaallinen isä, sinä näet kaikki ne, jotka eivät ole vielä löytäneet sinun luoksesi. Herra, ohjaa sinä heitä ja sytytä heidän sydämiinsä uskon liekki.

Siunaa lähetystyöntekijöitä kaikkialla maailmassa, niin täällä Suomessa kuin ulkomaillakin. Anna heille voimia ja rohkeutta julistaa sinun sanaasi. Herra, siunaa erityisesti The Bible Projectia ja heidän tekemää työtään. Anna mahdollisimman monien kuulla heistä ja löytää sinut heidän työnsä kautta. Aamen.

 

 

Mikä?
– Youtube-kanava, jolle on tehty videoita nyt kuuden vuoden ajan
– Videot kertovat Raamatun eri kirjoista ja kertomuksista
– Kanavalla on tällä hetkellä 2,24 miljoonaa tilaajaa