Avoliiton vaietut ongelmat

Avoliiton vaietut ongelmat

 

Avoliittoa hehkutetaan modernina ja helppona ratkaisuna, jossa yhdistyvät avioliiton arki ja seurustelun avoin takaportti.

Iltasanomien nettiartikkelissa ”Muutto yhteen – elämän pahin vai paras päätös?” puidaan ennen avioliittoa yhteen muuttamisen, avoliiton, mahdollisia haittoja. Artikkeli koskee myös uusioperheitä, joissa kummallakin puolisolla on jo aiemmista (avo)liitoista lapsia, jolloin perheiden arki on entistä hankalampi yhteensovittaa. Yhteiseloa vaikeuttavat täysin tavalliset arjen toimet: ruuanlaitosta, siivoamisesta, ruokaostoksista ja pyykkäämisestä sopiminen on vaikea pala monelle parille.

Alun huumassa usein kuvittellaan yhteinen arki auvoiseksi yhteiseloksi, jossa molemmat tekevät tasapuolisesti kotitöitä ja sähkölaskut sekä sängyt jaataan sovussa. Karu totuus iskee monen naamalle vasta muuton jälkeen; toisen tavat ovatkin täysin päinvastaiset kuin omat, eikä häntä kiinnosta muuttaa niitä. Tärkeäksi neuvoksi nostetaankin valmius tehdä kompromisseja, jotta yhteinen arki sujuisi.

Lähde: http://www.iltasanomat.fi/

Kuva: http://www.sxc.hu/

 

Kommentti:

Kristityn näkökulmasta avoliittoa voidaan pitää jopa turhana, sillä toiseen voi tutustua muutenkin kuin yhteisen katon alla ja avioliitossa ehtii maksella yhteisiä laskuja monta vuotta. Avioliitto on elinikäinen sitoutuminen, jossa ei ole olemassa takaporttia, josta voi livistää, mikäli puoliso ei miellytäkkään toivotusti.

Avioliitto on Jumalan suunnittelema, ja Hän loi sen meitä suojellakseen.

Niin Jeesus sanoi heille: ”Teidän sydämenne kovuuden tähden hän kirjoitti teille tämän säädöksen. Mutta luomakunnan alusta Jumala ’on luonut heidät mieheksi ja naiseksi. Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa. Ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.’ Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako.” (Mark. 10:5-9)


Aiheeseen liittyvää:

Seurakuntalainen: Avoliitto hajottaa avioliittoa herkemmin