Uusi musikaali Anna-Mari Kaskiselta ja Pekka Simojoelta

Uusi musikaali Anna-Mari Kaskiselta ja Pekka Simojoelta

Onnen vuori on Anna-Mari Kaskisen ja Pekka Simojoen uusi musikaali kutsumuksesta, itsenäinen jatko-osa 25 vuotta sitten ilmestyneelle Liekit-musikaalille. Tapahtumapaikkana on Fuegonia, jossa nuori lähetystyöntekijä Essi Palomaa kohtaa monenlaisia haasteita ja pieniä ihmeitä työssään nuorten parissa. Mukana on alkuperäisen Liekit-musikaalin henkilöitä, kuten Riikka Sillanpää. Olosuhteet Fuegoniassa ovat muuttuneet, mutta kutsumuksen liekki on sama.

Musikaalissa nuoren Essin kysymykset laittavat myös kokeneen lähetystyöntekijän etsimään uusia vastauksia ja pohtimaan monia asioita uudelta näkökannalta. Ilmassa on sukupolvien välistä ristiriitaa, mutta myös toinen toiseltaan oppimista. Vastakkainasettelua Fuegoniassa on myös muun uuden ja vanhan välillä. Katalysaattorina kriisin puhkeamiselle toimii uhkaava tulivuorenpurkaus, jota perinteisen paikallisen uskonnon kannattajat pitävät jumalansa kostona kristinuskon tulosta kotiseudulleen.

Liekit-musikaali oli aikanaan hyvin suosittu ja sitä on esitetty eri kokoonpanoilla viime vuosiin saakka. Ajatus jatkosta Liekit-musikaalille sai alkunsa jo suunniteltaessa Kaskisen ja Simojoen 25-vuotisjuhlavuotta 2004, mutta silloin paluu Fuegoniaan ja Liekkien päähenkilön, Riikka Sillanpään, elämään jäi vielä hautumaan.

– On aika harvinainen tilaisuus päästä palaamaan pitkän ajan kuluttua samaan hahmoon. Riikka on vanhentunut yhdessä meidän kanssamme. Onnen vuoressa nähdään, mitä hän on kokenut vuosien aikana, mitä on tapahtunut hänen uskolleen ja miten Fuegonia on muuttunut, Anna-Mari Kaskinen kuvailee.

Ohjaaja Antti Sevanto määrittelee musikaalin keskeiseksi teemaksi Jumalan huolenpidon.

– Onnen vuori sopii niin nuorille kuin vanhemmillekin. Siinä on vahvaa ja vivahteikasta musiikkia sekä monia kauniita ja herkkiä lauluja, kuten Simojoelta ja Kaskiselta on lupa odottaa. Antti Vuori on tehnyt loistavia ja yllättäviäkin sovituksia, jotka välittävät monenlaisia tunnelmia. Huumoriakin löytyy ja koreografia on hieno. Lisäksi Onnen vuoressa on suuri joukko lahjakkaita esiintyjiä, joiden kanssa on ollut ilo tehdä työtä.

Musikaalin kolmenkymmenen hengen esiintyjäjoukkoon kuuluvat mm. Jakaranda-kuoro ja bändi, Helka Silventoinen, Aarni Seppälä, Iiris Autio ja Heidi Simojoki. Tekijät: Anna-Mari Kaskinen (käsikirjoitus), Antti Sevanto (ohjaus), Pekka Simojoki (sävellys), Antti Vuori (sovitus). Tuotanto: Suomen Lähetysseura ja Ohjelmatoimisto Kristalli/ Outi Teye. Musikaalin kesto on noin kaksi tuntia.

Kuva: ohjelmakristalli.com