Eemil johdatettiin vetämään Alfa-kurssia

Eemil johdatettiin vetämään nuorten Alfa-kurssia.

Eemil Kulju rukoili pitkään johdatusta ja suuntaa Jumalalta. Jumala vastasi, ja nyt Eemil tekee töitä Nuorten Alfa-kurssilla. 

Eemil Kulju on kolmannen vuoden teologian opiskelija sekä Verkoston nuorisotyöntekijä. Vapaa-ajalla Eemil tykkää pelata jalkapalloa ja hiihtää. Eemil on aloittanut nuorisotyöntekijän työt hiljattain ja melko nuorena, vain 23-vuotiaana.

Nuorten Alfa on suunnattu 13-19-vuotiaille nuorille. Kurssille osallistuvat sitoutuvat muutamaksi kuukaudeksi tapaamaan kerran viikossa ja keskustelemaan kristinuskon perusteista. Korona-aikana kurssit järjestetään netissä, joten sille on helppoa lähteä mukaan mistä vain.

Kurssi toimii kolmen A:n taktiikalla: ateria, alustus ja aito keskustelu. Ensin kurssilaiset syövät yhdessä, sitten alustetaan päivän aiheeseen esimerkiksi videoiden avulla ja lopuksi kaikki keskustelevat yhdessä teemasta ja käyvät läpi erilaisia pohdintoja kysymyksien kautta.

Eemil on tykännyt työstään paljon.

– Jokainen kokoontumiskerta on erilainen. Kannustan, että jokainen antaisi mahdollisuuden Alfalle, koska osallistuminen on helppoa netin välityksellä ja kurssilla saa oppia Jumalasta uutta.

Odottavan aika on pitkä

Eemil on aloittanut työnsä nuorena, ja hän pitää sitä hyvin jännittävänä. Hän otti vuoden vaihteen jälkeen hypyn tuntemattomaan ja astui uusiin saappaisiin.

Viime syksy oli Eemilille odotuksen aikaa. Hän ei oikein tiennyt mitä hänen olisi pitänyt tehdä tulevaisuuden suhteen. Hän rukoili silloin vaimonsa kanssa paljon Jumalalta johdatusta ja sitä, että hän avaisi jonkun oven ja näyttäisi oikeaa suuntaa. Lopulta, Herran oman aikataulun mukaisesti hän avasi oven Eemilille ja näytti että tässä se on: sinusta tulee Verkoston nuorisotyöntekijä.

– Tiesin, että tässä Jumala haluaa käyttää lahjojani ja minua, Eemil sanoo.

”Tiesin, että tässä Jumala haluaa käyttää minua ja lahjojani.” – alfa-kurssin vetäjä Eemil Kulju

– Töiden aloittaminen oli kuin hyppy syvään päähän. Ei ollut mitään valmista pohjaa tai perustaa, vaan kaikki piti luoda alusta. Kaikki jännitti, mutta hyvällä tavalla. Olo oli kuin olisi mennyt huvipuistolaitteeseen. Ensin jännittää, mutta tietää, että siitä selviää kyllä ja kyydissä tulee olemaan todella hauskaa, kertoo Eemil.

Raamatussa myös kuvataan nuoria työntekijöitä. Esimerkiksi Jeremia sanoo näin: “Mutta minä vastasin: ‘Voi Herra, Jumalani, en minä osaa puhua, minä olen niin nuori!’ Silloin Herra sanoi: ‘Älä sano, että olet nuori, vaan mene, minne ikinä sinut lähetän, ja puhu, mitä minä käsken sinun puhua.’”

Rukoile ja työtä tee

Vaikka töiden aloittaminen oli ihanaa, ei kaikesta selvitty kuitenkaan mutkitta.

– Vaikeaa oli saada yhteys oikeaan kohderyhmään. Olen kuitenkin rukoillut asiaa paljon ja tuonut huoleni Herran eteen uskoen, että kaikki järjestyy.

Rukouksien kautta on löytynyt vastauksia vaikeuksiin. Vaimonsa kanssa Eemil on saanut todeta, että Jumala ei ota hankaluuksia pois, mutta kasvattaa meitä kestämään haasteita uudella tavalla hänen kanssaan.

Eemil kuvailee, että on vaikea löytää parempaa työpaikkaa ja työyhteisöä kuin Verkosto.

– Siellä saa täysin antautua Jumalan visiolle yhdessä mahtavien työkavereiden kanssa. Hän haluaisi myös rohkaista muitakin nuorista lähtevään nuorisotyöhön ja tekemään siitä nuorien näköistä.

Lopuksi Eemil haluaa toivottaa vielä kaikille tsemppiä tähän aikaan.

– Pysykää vahvoina ja lujina sekä rukoilkaa. Se auttaa ja johdattaa varmasti oikeaan suuntaa. Jumala ei ota hankaluuksia pois, koska niiden avulla Hän haluaa kasvattaa meitä kestämään haasteita uudella tavalla ja uudesta näkökulmasta. Jumala kyllä kuulee ja Jumala kyllä vastaa.

“Jumala ei ota hankaluuksia pois mutta kasvattaa meitä kestämään haasteita uudella tavalla.”

 

Mikä?
Nuorten alfakurssi
Milloin? Alkanut 1.3.
Missä? Netissä, osallistua voit vaikka kotisohvalta
Kenelle? 13-19-vuotiaille nuorille
IG: verkostonuoret
Nuorten Alfa kokoontuu kerran viikossa 10 viikon ajan keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia raamatusta ja kristinuskon perusteista.

 

Lue Alfasta lisää: »https://www.verkosto.net

Nuotan pääsiäisraamis 2021: »https://nuotta.com/paasiaisjeesus

Teksti Marikki Virtanen | Kuva Eemil Kuljun albumi