Älä pelkää.


Raamatussa riittää älä pelkää –fraaseja vuoden jokaiselle päivälle, ja se on tarkemmin ajateltuna aika hurjaa.

Teksti Ada Ylönen | Ada Ylösen albumi
”Kumpaa sinä pelkäät, melua vai rauhaa?” lauletaan Happoradion Puhu äänellä jonka kuulen –biisissä. Mitä sinä pelkäät? Minä pelkään sitä, että minua satutetaan. Ihmiset pelkäävät erilaisia asioita: koiria, korkeita paikkoja ja kuolemaa. Tässä valossa onkin erityisen hurjaa, että Raamattu sanoo meille joka päivälle ja joka asialle ”Älä pelkää”.
Markuksen evankeliumissa (5:36) Jairoksen tytär on kuollut ja Jairos tulee hakemaan Jeesusta apuun. Yhtäkkiä Jairokselle tuodaan järkyttävä sana: älä vaivaa Jeesusta, tyttäresi kuoli jo. Jeesus sanoo silloin Jairokselle näin: ”Älä pelkää, vaan usko”. Minua tuo kohta on puhutellut tosi paljon. Samalla lailla voisi nimittäin sanoa vaikka ”älä istu, vaan seiso” tai ”älä pelkää, vaan ole rohkea”. Jeesus haluaa kuitenkin rinnastaa pelkäämisen ja nimen omaan uskomisen.

Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä. (Hep. 11:1)
Usko on pelkäämisen vastakohta. Se on parempi vaihtoehto kuin omassa vajavaisessa voimassa sinnittely. Uskominen on välillä vaikeaa luottamusta siihen, että Jumalalla on langat käsissään joka ainoa hetki. Usko ei tee meistä supersankareita, jotka ovat rohkeita tilanteessa kuin tilanteessa.

”Usko on pelkäämisen vastakohta.”

Pelon ja uskon tällä lailla rinnastaminen sulkee myös pois sen, että epäileminen olisi uskon vastakohta. Jumala ei suutu epäilyksistä tai kyseenalaistamisesta. Hän rakastaa sinua. Jeesus on voittanut paitsi syntisi, myös pelkosi Golgatalla. ”Ole rohkealla mielellä. Uskosi on pelastanut sinut (Matt 9:22).”
Kirjoittaja on aikuisuutta opetteleva nuori nainen, joka suosittelee lukijoille kirjaa Tuhat lahjaa.

Internetin ihmemaailma

Tuhat lahjaa

Tuhatlahjaa.fi
Tuhatlahjaa.fi on sivusto ja yhteisö, joka on syntynyt kanadalaisen Ann Voskampin samannimisen kirjan ympärille. Voskamp alkoi pitää tuhannen asian kiitospäiväkirjaa, ja projekti muutti lopulta hänen lisäkseen lukemattomien ihmisten elämää. Yhteisöllä on Facebook-sivu ja englanninkielinen sivusto, jolla ihmiset jakavat kiitosaiheitaan. Voskamp pitää lisäksi blogia aholyexperience.com.

Bloggari

”Jos en saisi jatkuvasti kokea Jumalan rakkautta, anteeksiantoa ja hyväksyntää, en jaksaisi elää.”
Becauseofyou-milja.blogspot.fi
”Ei Jumala anna eteemme tulla ikinä mitään sellaista, mistä emme selviytyisi. Meidän täytyy vain löytää asioihin oikeat selviytymiskeinot ja ratkaisut. Ja ne eivät löydy ellemme turvaa Jumalaan.”
Iloitkaaaina.blogspot.fi
”Mikäli joku koskaan enää uskaltaa väittää jotain uskovaisten kykenemättömyydestä juhlimiseen, voi siihen vain todeta, ettei hän ole nähnyt Maata näkyvissä -festareita.”
elsanneli.blogspot.fi