Aktio – mahdollisuus tutustua lähetystyöhön


Evankeliset opiskelijat järjestivät vuodenvaihteessa aktion Myanmariin. Aktiossa mukana ollut Riina Laine kertoo, millainen kokemus pari viikkoa kestänyt lähetysmatka oli.
Teksti Tiinamariia Heimari | KuvatAktiolaisten albumi

Aktiossa oli mukana yhdeksän nuorta aikuista ja yksi vetäjä. Myanmarissa aktiolaiset tutustuivat paikallisen Luterilaisen seurakunnan toimintaan, ja vierailivat muutaman seurakuntalaisen kotona.

He tutustuivat muutamaan kirkon tukemaan Education Centeriin, jotka ylläpitävät kristillistä päiväkotia ja kerhotoimintaa budhalaisille lapsille ja koululaisille.

Aktiolaiset viettivät myös paljon aikaa kirkon ylläpitämällä orpokodilla, Damadi Homella. Orpokodissa on pääasiassa kristittyjen vanhempien lapsia, joilla ei ole joko kumpakaan tai toista vanhempaa, tai joiden vanhemmat eivät pysty huolehtimaan heistä.

– Kirkko antaa loistavan mahdollisuuden lapsille. He pääsevät kouluun, ja tätä kautta mahdollisesti pystyvät auttamaan perhettään. He myös saavat kristillisen kasvatuksen. Lapset opettivat meille paikallisia leikkejä, lauluja ja pelejä, Riina kertoo.

Jumala puhutteli matkalla

Riinasta aktio kokemus oli todella puhutteleva, monella eri tavalla. Esimerkiksi Jumalan johdatus ja varjelus puhutteli häntä matkan aikana.

– Oli koskettavaa nähdä kuinka pieni kirkko tekee sinnikkäästi ja ovelasti työtä pakana alueella, haastavissakin olosuhteissa, vaikka työn tulosta ei aina näe. Sillon turva ei voi olla omassa voimassa vaan kaikkivoivassa Jumalassa!

Jumalalla on kuitenkin hyvä tahto meitä ihmisiä kohtaan. Riinaa reissussa puhuttelikin kovasti etenkin Raamatun kohta Jer.29:11: “Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”

“Joskus täytyy olla ovela ja kekseliäs lähetystyön tähden.”

Lähetystyö lähellä sydäntä

– Opin, kuinka joskus täytyy olla ovela ja kekseliäs lähetystyön tähden. Eikä pidä luovuttaa, vaikka tulee vastoinkäymisiä ja tilanne näyttää toivottomalta, Riina toteaa.

Riina on aina ollut kiinnostunut lähetystyöstä, ja hänelle aktio oli oiva mahdollisuus oppia siitä lisää. Matka herättikin hänessä paljon ajatuksia lähetystyön suhteen.

-Kohtaamamme ihmiset ovat kyllä ajatuksissa ja rukouksissa. Lähetystyö on ja tulee olemaan lähellä sydäntäni jatkossakin. Aika näyttää, onko paikkani lähettäjänä vai lähtijänä, hän pohtii.

Matkalaiset onneksi välttyivät suuremmilta vastoinkäymisiltä aktion aikana.

–  Siitä olemme todella kiitollisia Jumalalle!  Siellä olisi voinut sattua vaikka mitä, mutta koimme vahvasti kuinka meitä siunattiin ja johdatettiin matkalla, Riina iloitsee.

 

Rukous
Siunaa Myanmaria ja sen ihmisiä. Anna paikalliselle kirkolle ja läheteille toimivia tapoja evankeliumin levittämiseen. Kiitos siitä, että maa on nykyään sen verran avoin, että sinne pääsee tekemään lähetystyötä!

Myanmar
– Sijaitsee Kaakkois-Aasiassa
– Käytetään myös nimitystä Burma
– Maa oli vuosikymmeniä sotilasvallan alla, minkä vuoksi se oli myös eristäytynyt muusta maailmasta