Ahdistusta ja iloa Jumalan kuplassa


Lähdin Englantiin vapaaehtoistyöhön syyskuussa 2015. Tulin tänne seitsemäksi kuukaudeksi – joka sitten venähtikin 17 kuukaudeksi.

Teksti Maria Räty | Kuva Maria Rädyn albumi Kirjoittaja vietti lähes puolitoista vuotta vapaaehtoistyössä Englannissa.

Kohteena oli 99, vanha maalaiskartano, joka on nykyään kristillinen hotelli ja konferenssikeskus. Suomessa ollessani uskoni oli elotonta. Täällä Ashburnhamissa olon aikana moni asia on kääntynyt aivan ympäri. Helppoa se ei ole ollut mutta sitäkin tärkeämpää.

Ashburnham on hyvin monikulttuurinen paikka. Me vapaaehtoiset tulemme noin 25 eri maasta. Tämä tarkoittaa, että meillä on myös 25:n eri maan näkemys asioista sekä näiden sisällä monien eri kirkkokuntien näkemykset. Välillä on ahdistanut, kuinka voimme ajatella samasta asiasta niin monella eri tavalla, mutta tässä piilee yksi tämän paikan kauneuksista: kun et ole jostain varma, ei auta kuin avata Raamattu, alkaa lukea ja rukoilla.

Kun et ole jostain varma, ei auta kuin avata Raamattu, alkaa lukea ja rukoilla.

Tämä on hyvä paikka oppia viettämään aikaa Jumalan kanssa, sillä täällä ollaan kuin kuplassa, jonka ulkopuolisesta elämästä ei ole tietoakaan. Täällä on helppo kuunnella Jumalan puhetta ja oppia uusia tapoja joilla viettää aikaa Hänen kanssaan. Musiikki on aina ollut iso osa elämääni, mutta siitä on tullut aina vain rakkaampi, kun olen oppinut käyttämään sitä viettääkseni aikaa Isän kanssa. Myös itselläni jännittävä yhdessä ääneen rukoilu on muuttunut normaaliksi, joka on kiitoksen arvoinen asia!

Jumala tiesi miten tänne tulemiseni muuttaisi minua ja kuinka tärkeää se on. Älä siis pelkää, jos Hänellä on isojakin suunnitelmia sinua varten, Hän kyllä pitää sinusta huolen. Ps. 139:1-19