Aamuposti: ”Pikaviestipalvelut pitävät kaverit ajan tasalla”

Aamuposti: "Pikaviestipalvelut pitävät kaverit ajan tasalla"

Asiantuntijoiden mukaan nuoret eivät halua olla enää Facebookissa, koska siellä ovat nykyään myös nuorten vanhemmat ja heidän ikätoverinsa. Tämän takia nuoret ovat siirtyneet käyttämään yhä enemmän ilmaisia pikaviestipalveluita. Tutkijoiden mukaan viestintä kuvallistuu, koska kuvia ja videoita on helppoa ladata nettiin. Asintuntijat ennustavat nuorten ottamamien selfie-kuvien leviävän myös aikuisten harrastukseksi.

Lähde: Aamuposti

kuva: sxc.hu/qoomomyuko

Kommentti

Nykyään näkee monilla koko ajan kännykän kädessä, sekä nuorilla että aikuisilla. Jopa kun vietetän aikaa perheen tai ystävien kanssa, puhelinta vilkuillaan koko ajan ja se piippaa vähän väliä. Ihmisten on oltava koko ajan tavoitettavissa. Onko todella tarpeellista laittaa viiden minuutin välein kavereille kuvaa siitä mitä on tekemässä tai mitä syö?

Olemme niin koukussa kännyköihimme ja sosiaaliseen mediaan, että emme voi mennä minnekkään ilman niitä. Huomaan itsekkin välillä kaivavani vaistomaisesti puhelimen taskusta tarkistaakseni onko tullut uusia viestejä. Kun lähden asunnostani, kännykkä on lompakon ja avainten ohella tärkein asia mikä on muistettava ottaa mukaan.

Onhan kännykkä siitä hyvä, että tärkeät asiat saa hoidettua nopeasti ja missä vain. Olisi kuitenkin tärkeää myös osata olla siitä erossa. Joskus saa olla ihan omassa rauhassa tai läheisten kanssa ilman, että vilkuilee koko ajan puhelinta. Kun mummoni sai ensimmäisen kännykkänsä, ei hän sitä muistanut aina otaa mukaan. Kerran hän oli tullut meille kylään ja tätini olli yrittänyt soittaa hänelle. Täti sai kyllä nopeasti hänet kiinni soitettuaan isäni kännykkään ja moitti mummoa kännykän jättämisestä kotiin. Mummo ei voinut ymmärtää tätini hössötystä asiasta ja vastasi ”Pitääkö se muka koko ajan olla mukana, miksi ihmeessä?”

 

Matt. 6:21 Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.

 

MTV: Nettiriippuvuus joka kymmenennellä nuorella