Leffa U30K1UL3 scifi-lyhytelokuva

Leffa U30K1UL3 scifi-lyhytelokuva

Nuotta.comin tiimi osallistui vuonna 2013 jo neljättä kertaa kansalliseen Uneton48 lyhytelokuvakilpailuun. Katso upea lopputulos täältä!

Uneton48-lyhytelokuvakilpa järjestettiin Suomessa viidettä kertaa. Kilpailuun osallistuvien joukkueiden täytyy tehdä lyhytelokuva annettuna aikana kahdessa vuorokaudessa alusta loppuun asti. Jokaiselle joukkueelle arvotaan tyylilaji, ja kaikille joukkueille annetaan yhteiset pakolliset elementit.

Tiimin elokuva ”U30K1UL3” kuvattiin Lempäälän luonnonmaisemissa perjantaista sunnuntaihin 24.-26.5.2013 Perjantai-iltana genreksemme arvottiin science fiction, ja pakollisiksi elementeiksi saatiin sakset, keksijähahmo nimeltä Lyyti tai Luukas, ja jokin tunnistettava sanonta.

Aloitimme elokuvan teon yhteisellä aivoriihellä, jonka tuloksien pohjalta käsikirjoitusryhmä laati alustavan suunnitelman. Perjantaina suunniteltiin myös puvustus ja maskeeraus. Lauantaiaamuna alkoi kamera laulaa, ja alkuiltaan mennessä olivat kaikki kohtaukset purkissa. Loppupäivä käytettiin leikkaamiseen ja muokkaamiseen, ja ensimmäisen version näimme jo illalla.

Tiimiin kuului yhteensä kahdeksan ihmistä, ja kaikki pääsivät näyttelemään.

468x60v2

– Pienellä porukalla elokuvan teko tuntui hyvin hallittavalta. Sekavuudesta ei ollut tietoakaan, ja pääsin tekemään juuri niitä asioita, joita halusinkin, sanoo lyhytelokuvakilvan ensikertalainen Henna Noponen.

Käsikirjoitusryhmän vastaava Venla Wacklin-Mäki-Kerttula on toista kertaa mukana Uneton-kilpailussa.

– Uneton on inspiroiva ja motivoiva konsepti, koska aikaa on niin rajallisesti. Tunsin ennalta ohjaaja Tommi Hakkarin ja kuvaaja Hannu Korpelan, joten päätös mukaan lähtemisestä oli helppo, hän sanoo.

Kuvaaja ja leikkaaja Korpela on ollut työstämässä kaikkia Nuotta.comin Uneton.elokuvia. Hän ei kokenut työtaakkaansa liian suureksi. Korpela pääsi myös näyttelemään.

– Vapaaehtoisiin projekteihin kuuluu mukava tekemisen meininki. Jotainhan sitä on tehtävä, toteaa Korpela.

Nuotan elokuvissa on nähtävissä selkeä kristillinen pohjavire, mutta Raamattua ei haluta tuputtaa.

Nuotta on Suomen vanhin ja suurin kristillinen nuortenlehti. Sen tekevät nuoret nuorille. Nuotta ottaa kantaa nuorten maailman tärkeimpiin teemoihin, seuraa gospelkenttää ja opettaa Raamattua.

Nuotta Medialla on neljä kanavaa: Nuotta-lehti, Nuotta.com-nettisivut, radion Nuotta-taajuus sekä Nuotta-TV. Nuottaa tehdään vapaaehtoispohjalta, tekijät ovat nuoria ja nuoria aikuisia.

Kilpailuvideon voi katsoa alta, mutta se löytyy myös täältä!

Teksti, kuva ja video: Nuotta

468x60v4