7 Raamatun Lasse Viréniä

7 Raamatun Lasse Viréniä

Vaikka hurskas seitsemästi kaatuisi, hän nousee jälleen. Aikanaan juoksija Lasse Virénkin kaatui mutta voitti. Jotkin kaatumiset (ja voitot) taas muistetaan taivaassakin. 

Daavid

Daavid kaatui Batsebaan, Urian vaimoon, niin että mätkähti! Tällä kertaa hän rikkoi kaikkia kymmentä käskyä vastaan (mukaan lukien älä tapa, älä lausu väärää todistusta ja älä tee aviorikosta). Kuitenkin Jumala sanoo Daavidista “Hän on kaikessa toteuttava minun tahtoni” (Ap. t. 13:22). Miksi näin? Olisikohan vastaus Daavidin katumuksessa, jota me yhä muistamme synnintunnustuksen yhteydessä. (Ps. 51).

Pietari

Pietari ei jää kakkoseksi mokailussa. Hän kielsi mestarinsa ja Jumalan Karitsan kolmesti ennen kuin kukko kahdesti lauloi. Se moka on tuoreena kaikkien mielessä! Kieltäminen kuuluu Pietariin kuin epäileminen Tuomakseen. Kukko on yhä yksi Pietariin viittaavista symboleista. Älkää nyt lyötyä lyökö! Tai ehkä Pietari sen kestää: kuolihan hän perimätiedon mukaan ristillä pää alaspäin roikkuen, jotta tämäkin moka olisi Herralle kunniaksi.

Aabraham

Aabraham oli Jumalanmies jos kuka, mutta eikö Aabraham tehnyt virheitä? Hän esitteli vaimonsa siskonaan kaikkialla minne meni, jotta säilyttäisi oman päänsä. Hän noudatti Saaran elämän huonointa neuvoa ja otti Haagarin sivuvaimoksensa. Niinä hetkinä oli kuin Aabraham ei olisi luottanut Jumalaan laisinkaan. Kuitenkin juuri Aabrahamin usko Jumalan lupauksiin luettiin hänelle vanhurskaudeksi.

Magdalan Maria

Kun naisessa on seitsemän riivaajaa, hänen voi jo sanoa kaatuneen lopullisesti. Vai voiko? Paranemisennusteet ovat nolla, zero, nada. Vai ovatko? Ainakaan ei ole mitään mahdollisuutta, että tällaisesta henkilöstä tulisi maailmanhistorian tärkeimmän tapauksen ensimmäinen todistaja – ei kertakaikkiaan mitään! Mutta miksi sitten juuri näin tapahtui? Ehkä Jumala voi nostaa loasta kenet haluaa, milloin haluaa.

Nooa

Nooa tunnetaan kahdesta asiasta. Maailmanlaajuisen tulvan kohtaamisesta sankarina, ja humalapäissään nakuilemisesta. Nämä kaksi ovat aika erilaisia keskenään, mutta molemmissa tilanteissa Nooa uskoi Jumalaan ja laski toivonsa Hänen varaansa. Nooan asemasta profeettana kertoo jotakin se, että Jumala tuomitsi Nooan kiroamat kansat oman kansansa valloitusretkillä. Se on enemmän, kuin millä moni profeetta voi kerskailla.

Saulus Tarsolainen

Nuori Saulus yritti olla kaikista fariseuksista fariseuksein. Hänen lakiin perustuva vanhurskautensa oli moitteetonta… ja täysin turhaa. Saulus yritti tuhota koko Kristuksen seurakunnan, eikä hän suotta sanokaan itseään syntisistä suurimmaksi. Kuitenkin Jumala itse puuttui peliin: Sauluksesta tuli Paavali, ja Paavali juoksi juoksunsa loppuun asti voittajana.

Kristinusko

Raamatun koko punainen lanka kaatui komeasti pitkäperjantaina. Ei ollut kertakaikkiaan mitään mahdollisuutta, että kaiken kärsimyksen jälkeen tulisi HAPPY END, tai ANY END, jos niikseen tulee. Jeesuksen häpeällinen kuolema oli kuolinpiikki myös kristinuskolle. Sitten hautaluolan kurasta nousi piesty juoksija ja Jeesus nappasi voittopalkinnon myös seuraajilleen. Kristinuskoa ei olisi, jos Jumala ei itse olisi kuollut ja noussut kuolleista.

Teksti: Lassi Peltomaa

Kuva: Wikimedia Commons