7 huikeaa juttua Maata Näkyvissä -festareilla


On jälleen se aika vuodesta, kun suuret joukot nuoria matkustavat Turkuun Maata Näkyvissä -festareille iloisten jälleennäkemisten ja hyvän musiikin pariin. Nuotta kokosi kokemuksia festareita varten.

Teksti ja kuvat Emmi Laine

 

1) Festareiden ohjelma

Oleellinen osa festarihumun nostattajia ovat esiintyjät. Festareiden esiintyjät ovat suomalaisia ja ulkomaalaisia kristittyjä. Mukana on sekä huippumuusikoita että artisteja esittävän taiteen eri aloilta. Konserteissa yleisölle tarjoillaan evankeliumia, ilosanomaa Jeesuksesta, myös puheiden välityksellä. Artistien haastatteluja kuvataan myös Nuotta.com:in YouTube-kanavalle. Luvassa on monipuolinen mutta tiivis paketti musiikkia, yhteyttä ja sanaa Jumalan lupauksien parissa teemalla ”Voit luottaa minuun”.

 

2) Yhteisöllisyys

Viikonlopun aikana jokaisella festarivieraalla on mahdollisuus osallistua erilaisiin pienryhmäopetuksiin ja -keskusteluihin sekä henkilökohtaiseen sielunhoitoon. Maata Näkyvissä -festareilla on panostettu siihen, että jokainen tuntisi olonsa tervetulleeksi ja viihtyisi yhteisöllisessä ilmapiirissä. Festareilla on pitkä lista erilaisia ja kiinnostavia studioita lauantaipäivälle. Studioissa voi kätevästi tutustua toisiin nuoriin yhdessä keskustellessa.

 

”Luvassa on monipuolinen mutta tiivis paketti musiikkia, yhteyttä ja sanaa Jumalan lupauksien parissa teemalla Voit luottaa minuun.”

 

3) Ystävät ja uudet tuttavat

On vuosittaisen ystävien iloisen tapaamisen aika, ja mikä olisikaan parempaa kuin olla yhdessä ystävien kanssa ja nauttia hyvästä musiikista! Maata Näkyvissä -festareilla on hyvä mahdollisuus tutustua myös uusiin tuttavuuksiin, kokoontuuhan tähän musiikkitapahtumaan nuoria aina Suomen ulkopuoleltakin asti. Tapahtuma on niin suuri ja suosittu, ettei yksin tarvitse olla oikeastaan koskaan.

 

4) Ravinto

Ruokaa ja juomista ei kannata missään nimessä unohtaa – muuten ei kyllä koko viikonloppua jaksa nauttia kaikesta hauskasta festareilla. Festareilla on tarjolla säännöllisesti ruokaa, joten ravintoa voi käydä tankkaamassa. Uudelle festarikävijälle voi tulla yllätyksenä nestehukka tai se, kuinka kuuma suuressa väkijoukossa voikaan tulla, joten nesteytyksestä kannattaa ehdottomasti huolehtia. Konsertteihin ei saa tuoda juomapulloja, mutta avaamattomat 2 desilitran mehutetrat sallitaan. Alueelta saa vettä 20-40 sentillä.

 

 

5) Puhujat

Sanoman sisällöstä ei Maata Näkyvissä -festareilla tingitä, vaan kaiken keskiössä on evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta. Kannattaa siis ehdottomasti mennä kuuntelemaan mahdollisimman montaa puhujaa sekä osallistua messuihin. Tiedossa on varmasti hyvää opetusta ja kuultavaa.

 

6) Open Stage ja Sirkus

Open Stage järjestetään jälleen kerran niille halukkaille esiintyjille, jotka haluavat kokeilla vapaamuotoista esiintymistä. Nyt on sinun tilaisuutesi esiintyä innostuneen yleisön edessä! Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden kokeilla sirkuksen muodossa, montako palloa ja keilaa sinulla pysyy ilmassa. Sirkuksen salaisuuksiin ja temppuihin opastaa Turun sirkuskoulu.

 

7) Perjantain messu

Jälleen kerran Maata Näkyvissä -festarit saavat huikean aloituksen, kun tuhannet nuoret kokoontuvat jo perjantaina kuulemaan Jumalan sanaa messuun. Perjantain messu on yksi suurimmista ja vaikuttavimmista tapahtumista koko viikonloppuna. Tänä vuonna messun aiheena on Taivas koskettaa maata, ja puhujaksi tulee Antti Koskenniemi. Ei siis kannata missata tätä Suomen suurinta ja yhteen keräävintä jumalanpalvelusta!